Известие

Collapse
No announcement yet.

С какво масло да карам 8 клапанов TS?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
    Датчика за налягане на маслото е относителна величина при 155, особено оригиналния прецакан Да разбирам, че си с 8 клапана ? Двигател ?
    Чесно да си призная нз с колко клапана е приятел .. мотора е 2.0 тс и е с верига .. двувалка е

Comment

Значи е 8кл.

Comment

Колега аз мисля че е най-добре да караш с това което пише в книжката. На моята са дали 15W40 и всеки опит да го заменя с нещо друго среща сериозен отпор от мотора. То ясно че филтъра на картерните газове отдавна е предал бого дух ама сипя ли и нещо по-рядко и веднага почва да го изхвърля
        Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
        Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от mcnell Покажи съобщение
          Чесно да си призная нз с колко клапана е приятел .. мотора е 2.0 тс и е с верига .. двувалка е
          10W40 или 15W40 избора вече си е твой.
          ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Здравей.
            Ако си от Търговище малко трудно ще намериш Selenıa 20K, поне аз не можах. То и напоследък цената и е неоправдано висока в сравнение с други марки. В момента карам с AGIP SINT 2000 10W-40(наливно!!) което ми стъпва на 45-50лв. с филтъра и за около 4000км се държи доста добре. За човек който сменя масло на 4-5 месеца съм останал с впечатлението, че марката не е от значение стига маслото да е с доказан произход(което в днешно време е доста относително). Веднъж пробвах с 15W40 и както беше писал един колега от форума в една друга тема "го мислеше за бензин и си го гореше". Равносметката беше около 2-2.5л/10 000км, което с 10W40 варира около 1-1.5л/10000км.
            Alfa Romeo 166 2.4 jtd 04'г.
            ex..Alfa Romeo 156 SW 1.9 jtd 00'г. ex..Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 94'г.

Comment

добре де, аз имам един въпрос към всички които вместо 10в40 слагат 15в40 щото двигателя им бил износен и трябвало по гъсто масло.
              първата цифра нали показва "студения" вискозитет на маслото. 15в е по-гъсто когато е студено, помпи се по-трудно и повдигачите тракат. 40 е вискозитета при работна температура. значи при работна температура 2-те масла са еднакво редки. къде тогава е далаверата на уж по-гъстото масло. освен това 15в40 обикновено са по-евтини минерални масла които двигателя гори. на практика не се ли получава по-лош студен старт, по-лошо мазане + горенето на маслото.
              точка

Comment

Първоначално публикувано от volkan Покажи съобщение
                Здравей.
                Ако си от Търговище малко трудно ще намериш Selenıa 20K, поне аз не можах. То и напоследък цената и е неоправдано висока в сравнение с други марки. В момента карам с AGIP SINT 2000 10W-40(наливно!!) което ми стъпва на 45-50лв. с филтъра и за около 4000км се държи доста добре. За човек който сменя масло на 4-5 месеца съм останал с впечатлението, че марката не е от значение стига маслото да е с доказан произход(което в днешно време е доста относително). Веднъж пробвах с 15W40 и както беше писал един колега от форума в една друга тема "го мислеше за бензин и си го гореше". Равносметката беше около 2-2.5л/10 000км, което с 10W40 варира около 1-1.5л/10000км.
                Синт 2000 наливайка ??? Сууупер! И то на каква цена
                ...
                155 1,6 TS 16V `96
                166 2,4 JTD `99
                147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Това според мен е валидно за абсолютно всички алфи и вариантите са 2:
                  1) Отваряш предния капак и се оглеждаш за червен на цвят стикер, върху който с бели букви пише какви да са течностите в автомобила - хората са били достатъчно старателни и за маслото са ти написали освен вискозитет, марка и "модел" на маслото
                  2) Selenia Racing

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                    Това според мен е валидно за абсолютно всички алфи и вариантите са 2:
                    1) Отваряш предния капак и се оглеждаш за червен на цвят стикер, върху който с бели букви пише какви да са течностите в автомобила - хората са били достатъчно старателни и за маслото са ти написали освен вискозитет, марка и "модел" на маслото
                    2) Selenia Racing

Ето една хубава приказка!! Значи или сипваш това което пише на стикера на капака,или по-добро!
                    Но след като вече имаш някакви луфтове и шумове в мотора,те с по-гъсто масло няма да изчезнат,винаги ще си бъдат там!Затова ако си мераклия за колата,сваляш правиш,мериш компресията и сипваш хубаво масло.Ако не ти се занимава или просто си си взел колата защото е евтина и ще я караш докато грохне - сипвай каквото ти е по джоба (интереса).

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Какво ли не масло съм слагал....въпроса е да отговаря на начина на каране и експлотация на колата
                      п.п. на закуска препоръчвам..
                      Last edited by Бобби; d.m.y г., 10:41.
                      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Само 10/40, сипвал сам и 15/50 и 15/40 не ми харесва.

Comment

тази пък тема откъде я изкопахте

Иначе моя 8 клапанов мотор съм го карал с 10-40, 10-60 и сега е с 5-50.

Даването на газ, води до пристрастяване!
                          Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                          Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Моя в момента се разработва с GM .. иначе само мобил 10/40 ... тествано и на извращения .. за парите си е добро масалце .. смея да кажа че и по-добро от селенията .. според мен
                            Fiat Bravo 2.0 8V Twin Spark - Ex /155 2.0 8V Twin Spark - Ex/ Fiat Marea 1.6 16V LPG - Service car
                            Peterson 90cc - Ex/ Piaggo Zip 75cc Fast & Furious!! / Suzuki Bandit 400 VC - Ex/ Honda 919 Hornet '04 - My brand new LOVE

Comment

shtoto pyk mejdy drugoto mi 4ukat povdigachite
                              Не те разбрах!Кое ти чука?!!
                              155 2.0 TS '93 + GTV 2.0 TS '96 - евридейките
                              1750 BERLINA '69 + SPIDER 2.0 S4 '91 - "ОТ НАЙ-ИСТИНСКИТЕ"
                              GTV2.0 GRAND PRIX '81 + 90 1.8 SUPER '85 - for джуро
                              ex:1750 BERLINA '67 + SPRINT 1.5 QV '86 + 155 1.8 '94 + 156 1.8 '00 - бившите

Comment

А за чукането .. ти не си с хидравлични повдигачи ... по скоро да ти е изяден изпускателния вал или някой пул .. и от там да тракалясва
                                Fiat Bravo 2.0 8V Twin Spark - Ex /155 2.0 8V Twin Spark - Ex/ Fiat Marea 1.6 16V LPG - Service car
                                Peterson 90cc - Ex/ Piaggo Zip 75cc Fast & Furious!! / Suzuki Bandit 400 VC - Ex/ Honda 919 Hornet '04 - My brand new LOVE

Comment

Working...
                                X